miercuri, 29 iulie 2009

La multi ani, Imnule!

29 iulie a devenit Ziua Imnului National din anul 1998, la propunerea Senatului, in amintirea zilei de 29 iulie 1848, cand "Desteapta-te, romane!" a fost cantat pentru prima data. A fost interzis apoi, pentru ca dupa Revolutia din decembrie 1989 sa devina imnul national. (Hotnews).

Azi e ziua imnului national. Nu stiam, rusine, dar am aflat datorita iesirii de dimineata in parc. Fiind aproape de Prefectura, am auzit incalzirea fanfarei, asa ca ne-am pornit cu catel, cu purcel, intr-acolo. Azi fara aparat foto, evident. Am prins toate discursurile oficialitatilor, norocul nostru ca au fost suportabil de scurte, apoi am dansat pe muzica fanfarei municipale. Poate ne vedem in ziar :D

In alta ordine de idei, in drum spre parc pe Alla a apucat-o plantatul, drept pentru care a cules ceva ramurica uscata si a incercat sa o planteze pe malul raului. Pamantul era cam tare, am incercat s-o ajut cu un bat dar fara mare succes. Un nene iesit cu catelul la plimbare a fost impresionat de dragalasenia ei, asa ca ne-a sapat ditamai groapa :))

Niciun comentariu: